Jönköpings kommun

KomTek Digital

En flicka med en Ipad.

Vi har haft svårt under en längre tid att kunna erbjuda teknikkurser för barn på vanligt sätt i och med den pandemi som råder. Nu erbjuder vi äntligen två olika kurser digitalt under vecka 8-10.

Denna utrustning behövs

I kurserna använder vi mötesprogrammet Microsoft Teams. Ni behöver använda en dator som har Teams-appen installerad. Om ni inte har det går det fint att ladda hem programmet Teams.

Ladda ner Microsoft Teams här»»»länk till annan webbplats

Ni kan ha Teams på mobil, surfplatta eller dator. I datorn syns allt lite större och möjligheten finns att dela skärm med alla för att få hjälp.

Anslutningslänk till Teams kommer via e-post

När den digitala träffen ska starta så är det bara att följa länken och ansluta till mötet. Glöm inte att ha lite tid för att hitta var du slår på din video och mikrofon. Om det inte är din e-postadress som ska användas så får du gärna skicka ditt barns e-postadress i god tid så vi hinner skicka en ny länk.

Det kan vara svårt nu i början med ny teknik för er som inte har haft lektion på distans tidigare men vi försöker ordna det tillsammans så det funkar.

Anmälan

En länk till anmälningsformuläret finns i informationen om respektive kurs.

Knep & Knåp för årskurs 1-3

Knep & Knåp är en enkel makerkurs för åk 1-3 där det handlar om att konstruera enkla byggen utifrån de instruktioner du får av handledaren via Teams. Ni behöver ha tillgång till en dator (Ipad), appen Teams samt en vuxen som kan hjälpa till vid starten.

Påse med material hämtar ni på Upptech veckan före kursstart. Inga krav på speciella verktyg men ha gärna en oöm arbetsyta. Kursen innehåller tre tillfällen och det kommer att köras två parallella grupper måndag och tisdag. Välj grupp vid anmälan. Mer information skickas sedan.

Kursstarter

Måndagar vecka 8, 9 och 10 kl 17.00-18.00 med start den 22 februari.

Tisdagar vecka 8, 9 och 10 kl 17.00-18.00 med start den 23 februari.

Kostnad

Kursen kostar 100 kronor som faktureras.

Anmälningstid

Anmälningstiden har gått ut.

Digitalt skapande för årskurs 4-6

Digitalt skapande är en enkel kurs för åk 4-6 där vi använder programmet Tinkercad för att skapa önskade produkter. Ni får en introduktion, hjälp och uppdrag via Teams så att ni själva kan designa era idéer. Handledaren har möjlighet att skriva ut arbeten i våra 3D-skrivare om ni vill. Ni behöver ha tillgång till en dator, appen Teams och gärna en mus.

Det kan vara bra om ni har en extra skärm att arbeta på men absolut inget krav. En vuxen kan kanske vara bra att ha vid sin sida vid starten. Kursen innehåller tre tillfällen och det kommer att köras två parallella grupper tisdag och onsdag. Välj grupp vid anmälan. Mer information skickas sedan.

Kursstarter

Tisdagar vecka 8, 9 och 10 kl 15.30 – 16.30 med start den 23 februari.

Onsdagar vecka 8, 9 och 10 kl 16.30 – 17.30 med start den 24 februari.

Kostnad

Kursen kostar 100 kronor som faktureras.

Anmälningstid

Anmälningstiden har gått ut.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se