Jönköpings kommun

Kurser för årskurs 1-3

en skattkarta och tillverkade saker i papper och trä.

Här finns exempel på kurser vi erbjuder. Hösten 2021 erbjuder vi kurser på KomTek digital. Se sida KomTek Digital för information och anmälan.

OBS! Kurserna som visas här är exempel på vad KomTek erbjuder och kommer att uppdateras inom kort inför KomTeks kurser på plats på Upptech som startar vecka 42.

Lattjo lajban, för årskurs 1-2

6 tillfällen

Vi lär oss skapa roliga djur, gubbar och bilar med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att starta med!

Hemliga uppdraget, för årskurs 1-2

6 tillfällen

Varje vecka öppnas ett nytt uppdrag från den hemliga lådan. Din uppgift blir att lösa uppdraget på ett kreativ och finurligt sätt. Här lär du dig använda många verktyg och material samt design. En enkel och spännande kurs att starta med!

Mitt drömhus, för årskurs 1-3

10 tillfällen

Bygg ditt eget minihus och inred med belysning, möbler och detaljer. Här får du både såga, spika, limma, löda, skruva och designa och använda dig av många olika material. "Vem" ska bo i ditt hus?

Det rör sig, för årskurs 1-3

10 tillfällen

I den här kursen kommer vi att mixtra, bygga och prova på olika tekniker. Vi tillverkar saker som rör sig såsom myggor som hoppar och kapplöpningsspel.

Motorer och mojänger, för årskurs 2-4

10 tillfällen

Här bygger vi självsopande borstar, burkbilar och andra roliga prylar. Det vi tillverkar kan röra sig, lysa eller låta! Det vi konstruerat måste självklart designas.

Tivoli, för årskurs 2-4

10 tillfällen

Här får du saker att röra på sig med hjälp av kugghjul och axlar kopplade till små motorer. Kanske en karusell, slänggunga eller ett chokladhjul som snurrar och lyser.

Programmering

Se under fliken Kurser i programmering och digitalt skapande.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se