Jönköpings kommun

Kurser för årskurs 3-6

Tavla med ananas och en tomte med lysdioder.

Här finns exempel på kurser vi erbjuder. Hösten 2021 erbjuder vi kurser på KomTek digital. Se sida KomTek Digital för information och anmälan.

OBS! Kurserna som visas här är exempel på vad KomTek erbjuder och kommer att uppdateras inom kort inför KomTeks kurser på plats på Upptech som startar vecka 42.

Motorer och mojänger för årskurs 2-4

10 tillfällen

Här bygger vi självsopande borstar, burkbilar och andra roliga prylar. Det vi tillverkar kan röra sig, lysa eller låta. Det vi konstrueras måste självklart designas.

Lego vetenskap, tryck och pys, för årskurs 3-5

6 tillfällen

Med hjälp av Lego undersöker vi olika fenomen inom teknik och fysik. Du bygger, testar och bygger om. Vill du bli bättre på att bygga smarta konstruktioner med kugghjul, axlar och pneumatik? Vi bygger också häftiga konstruktioner i trä, slang och sprutor där du får använda den kunskap du lärt dig tillsammans med din kreativitet.

Fixa rummet, för årskurs 3-6

10 tillfällen

Vill du fixa ditt rum? Tillverka dina egna inredningsdetaljer såsom gummikrukor, ljusstakar i betong, lysande speglar och 3D-printade krokar.

Kemilabbet, för årskurs 4-6

6 tillfällen

Tillsammans experimenterar vi med olika saker och material. Vad är det som bubblar och fräser? Hur bildas gas? Vad innehåller godis? Hur gör man en riktig miljöundersökning?

Experimentera i vårt SPA för årskurs 4-6

6 tillfällen

Här tillverkar vi allt vi behöver till vårt eget hemma-SPA, t ex badsalt, bodyscrub och hudkräm. Vi gör även ljus och smink.

Programmering

Se under Kurser i programmering och digitalt skapande.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se