Jönköpings kommun

Kurser i programmering och digitalt skapande årskurs F-9

Här finns exempel på kurser vi erbjuder. Hösten 2021 erbjuder vi kurser på KomTek digital. Se sida KomTek Digital för information och anmälan.

OBS! Kurserna som visas här är exempel på vad KomTek erbjuder och kommer att uppdateras inom kort inför KomTeks kurser på plats på Upptech som startar vecka 42.

Lego zoo, för årskurs 1-2

6 tillfällen

Vi bygger olika djur och figurer i Lego med hjälp av Lego WeDo 1.0. Sedan programmerar vi med hjälp av datorn så att djuret/figuren låter och rör på sig.

Nybörjaren, för årskurs 1-2

6 tillfällen

Enkel programmering med hjälp av roboten Blue Bot. Du lär dig programmera för att lösa uppdrag och ta dig igenom tex en stad. Du får också lära dig göra en enkel berättelse/film genom att programmera i Scratch Jr.

Lego Milo, för årskurs 2-3

6 tillfällen

Här använder vi Lego WeDo 2.0. Häng med utforskningsroboten Milo att undersöka olika spännande fenomen inom naturvetenskap/teknik. Vi anpassar Milo till uppdraget och programmerar med hjälp av en Ipad så att Milo får olika spännande funktioner.

Makey & Dash för årskurs 3-5

6 tillfällen

Här testar vi både kretskortet Makey Makey och roboten Dash. Bygg din egen spelkontroll av en banan och tillverka ett trumset av rotfrukter. Koppla ihop det med Makey-Makey och programmera i datorn till att få det att fungera på riktigt. Vi lär oss grunderna i blockprogrammering och får roboten Dash att utföra olika kniviga uppdrag.

Robotracet för årskurs 4-6

6 tillfällen

Lär dig programmera en Lego EV3-robot så att den gör det du vill. Testa även den rullande bollen SPRK som kan komma upp i höga hastigheter. Var med och sätt ihop kluriga banor där ni har möjlighet att tävla mot varandra, om ni vill.

Filmskapare, stop motion, för årskurs 4-6

10 tillfällen

Skapa en egen animerad film med hjälp av enkla verktyg, iPad och webb. Vi använder stop-motion-teknik och gör kulisser av lera och papper. Kursen avslutas med filmpremiär!

3D-print design, för årskurs 4-9

6 tillfällen

Vill du tillverka en spelpjäs, mugg, smycke,rymdskepp, hand eller Mindcraft-figur? Lär dig designa produkter med hjälp av ett ritprogram i datorn för att sedan skriva ut modellen i vår 3D-skrivare. Testa också skära ut dina häftiga modeller med hjälp av vår laserskärare. Du har möjlighet att själv välja vilken svårighetsnivå du söker - vi erbjuder kompetens, idéer och material.

Scratch, för årskurs 5-7

10 tillfällen

Lär dig skapa ett eget dataspel. Här lär du dig grunderna i Scratch. Du väljer sedan själv hur ditt spel ska se ut och vad det ska handla om.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se