Jönköpings kommun

Kurser i programmering och digitalt skapande årskurs F-9

Här finns uppdaterad information om de kurser KomTek erbjuder.

En KomTek-kurs kostar 325 kronor som faktureras.

Nybörjaren, för årskurs 1-2

6 tillfällen, måndagar

Enkel programmering med hjälp av roboten Blue Bot. Du får också lära dig göra en enkel berättelse/film genom att programmera i Scratch Jr. Vi avslutar med att testa programmerbart Lego.

Lego Milo, för årskurs 2-3

6 tillfällen, tisdagar

Här använder vi Lego WeDo 2.0. Häng med utforskningsroboten Milo att undersöka olika spännande fenomen inom naturvetenskap/teknik. Vi anpassar Milo till uppdraget och programmerar med hjälp av en Ipad så att Milo får olika spännande funktioner. Vi avslutar med att programmera roboten Dash till att utföra roliga uppdrag.

Filmskaparen, för årskurs 4-6

6 tillfällen, måndagar

Skapa en egen animerad film med hjälp av enkla verktyg, iPad och webb. Vi använder stop-motion-teknik och gör kulisser av lera och papper. Dessutom gör vi en kortfilm med hjälp av Green Screen. Kursen avslutas med filmpremiär!

3D-print design, för årskurs 4-6

6 tillfällen, tisdagar

Vill du tillverka en spelpjäs, mugg, smycke,rymdskepp, hand eller Mindcraft-figur? Lär dig designa produkter med hjälp av ett ritprogram i datorn för att sedan skriva ut modellen i vår 3D-skrivare. Testa också skära ut dina häftiga modeller med hjälp av vår laserskärare. Du har möjlighet att själv välja vilken svårighetsnivå du söker - vi erbjuder kompetens, idéer och material.

Scratch, för årskurs 5-7

6 tillfällen, tisdagar

Lär dig grunderna i att skapa egna dataspel i Scratch Vi går igenom flera olika typer av spel och hur de är uppbyggda. Du bestämmer sedan just hur dina spel blir.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se