Jönköpings kommun

Detta hittar du hos oss

Ett barn leker vid marknadsståndet.

Experimenthallen

I vår experimenthall hittar du experiment som stimulerar alla sinnen. Det är saker du kan känna på och saker som känns – smått som stort, hårt som mjukt. Med lite tålamod och en aning klurighet blir allt kul och spännande! Här gäller både hands on och minds on. Elkopplingar, kulbanor, vattenexperiment, mekanik och mycket mer. Kom ihåg att besöka den pratande fladdermusen Frans som bor i gruvan. Välkommen in och experimentera – och lek dig smart!

Många av våra experimentstationer har en informationsskylt med en qr-kod intill experimentet. När du skannar qr-koden med en mobil eller surfplatta kommer du till mer utförlig information om experimentet. Vi har surfplattor till utlåning för detta ändamål.

Rymden – Planetariet

I planetariet får du en resa ut i rymden bland stjärnor och galaxer. Vi guidar dig på himlavalvet och berättar om de saker som vi ser på himlen. Vi har en kortare öppen visning lördagar, söndagar och varje dag under alla skollov. Åldersgränsen för planetarievisningen är 5 år.

Du kan också boka en visning för din klass, din förening eller ditt kompisgäng. Kontakta oss för att boka en tid.

Trafikpark med elbilar - en del av Upptechs verksamhet

Hos oss får även de minsta prova på att sitta bakom ratten! Från april till och med oktober månad kan barnen även vara i vår uppbyggda trafikpark. Vill ditt barn köra med elbilarna köper du polletter i pollettmaskinen för 15 kr/styck (nytt pris from 5/4).

Från och med november månad är trafikparken stängd för säsongen.

Elbilarna i trafikparken ägs av SB International AB och alla intäkter från bilarna går dit. SB International servar bilarna och Upptech sköter och underhåller trafikparken.

OBS! Det går inte att enbart besöka trafikparken. Det är alltid entréavgift till Upptech. I entréavgiften ingår förutom tillträde till trafikparken även hela experimenthallen och att under besöket få vara med på planetarievisningar.

Programmeringsrummet

Programmeringsrummet kan bokas till barnkalas, tema eller för andra grupper. I vårt programmeringsrum ställs du inför uppdrag som sätter fart på hjärnan. Med fantasi och kreativt tänkande kommer man långt. Här får du bl.a. programmera robotar som ska klara olika uppdrag. Det är en riktigt spännande utmaning som passar stor som liten.

En trägubbe som håller i en flagga.

Kullagret - Upptechs butik

Ett bra tips för dig som letar efter den kluriga presenten till din bästa kompis, ditt barnbarn eller dig själv, är att ta en titt i vår butik. Ska du gå på kalas hos oss är ett tips att hitta en rolig present på plats! Vi försöker ha roliga saker i den lägre prisklassen som passar de flesta. Butiken är öppen när Upptech är öppet för allmänheten. Våra leverantörer är huvudsakligen Robetoy, Kidek och Frogs and Dogs.

Presentkort

Vi säljer presentkort på valfri summa. Lätt att ge bort och roligt att få. Presentkortet gäller två år från inköpsdatumet. Du kan använda presentkortet till t.ex en entré eller till något från butiken.

För de fikasugna

Vi har en kaffeautomat med kortbetalning. Vi säljer glass och dricka. Önskar ni att ta med egen mat eller fika så går det bra att duka upp det i vårt matsäcksrum där det finns plats för ca 40 personer.