Jönköpings kommun

Kurser i programmering och digitalt skapande årskurs 1-9

Här finns de kurser KomTek erbjuder våren 2023

Mer allmän information om kurserna och anmälningsförfarandet finns på sidan som heter »»KomTeks fritidskurser

Nybörjaren, för årskurs 1-2

6 tillfällen, torsdagar

Enkel programmering med hjälp av roboten Blue Bot. Du får också lära dig göra en enkel berättelse/film genom att programmera i Scratch Jr. Vi avslutar med att testa programmerbart Lego.

Lego Milo, för årskurs 2-3

6 tillfällen, måndagar

Här använder vi Lego WeDo 2.0. Häng med utforskningsroboten Milo att undersöka olika spännande fenomen inom naturvetenskap/teknik. Vi anpassar Milo till uppdraget och programmerar med hjälp av en Ipad så att Milo får olika spännande funktioner. Vi avslutar med att programmera roboten Dash till att utföra roliga uppdrag.

Robotracet för årskurs 4-6

6 tillfällen, tisdagar

Lär dig programmera en Lego EV3-robot så att den gör det du vill. Testa även den rullande bollen SPRK som kan komma upp i höga hastigheter. Var med och sätt ihop kluriga banor där ni har möjlighet att tävla mot varandra, om ni vill. Det kan bli ett Sumobot Challenge..!

3D-print, för årskurs 4-6

6 tillfällen, tisdagar

Vill du tillverka en spelpjäs, mugg, smycke,rymdskepp, hand eller Mindcraft-figur? Lär dig designa produkter med hjälp av ett ritprogram i datorn för att sedan skriva ut modellen i vår 3D-skrivare. Testa också skära ut dina häftiga modeller med hjälp av vår laserskärare. Du har möjlighet att själv välja vilken svårighetsnivå du söker - vi erbjuder kompetens, idéer och material.

3D-print Advance, för årskurs 5-9

6 tillfällen, torsdagar

Har du grunderna i att använda ett Cad-program och har printat i 3D-skrivare förut? Då är 3D-Print Advance något för dig. I denna kurs gör vi mer avancerade projekt där det kan bli riktigt coola produkter.

3D Design, för årskurs 5-9

6 tillfällen, måndagar

Gillar du att skapa egna prylar med både händerna och med hjälp av digitala verktyg? Vi kommer arbeta med betong, frigolit, trä, glas och plast för att skapa snygga och häftiga saker. Förutom en kreativ miljö med mycket material och verktyg så använder vi 3D-printer, laserskärare och glasfusingugn.

Kodklubben för årskurs 5-9

6 tillfällen, tisdagar

Med hjälp av den lilla enkortsdatorn Microbit kommer du att förstå hur en dator fungerar på ett enkelt sätt. Lär dig programmera en Microbit och skapa sedan roliga och kluriga projekt som du använder Microbiten till. Chokladhjul, spel, godislarm och många andra projekt. I denna kurs både programmerar vi och konstruerar byggen där Microbiten är inblandad.

Scratch, för årskurs 5-7

6 tillfällen, onsdagar

Lär dig grunderna i att skapa egna dataspel i Scratch. Vi går igenom flera olika typer av spel och hur de är uppbyggda. Du bestämmer sedan just hur coola dina spel blir.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se