Jönköpings kommun

Kurser i programmering och digitalt skapande årskurs 1-9

Här finns de kurser KomTek erbjuder våren 2024

Mer allmän information om kurserna och anmälningsförfarandet finns på sidan som heter »»KomTeks fritidskurser

Kurserna hålls kl 17.00 till 18.30 på Upptech på respektive veckodag.

Nybörjaren, för årskurs 1-2

6 tillfällen, måndagar

Enkel programmering med hjälp av roboten Blue Bot. Du får också lära dig göra en enkel berättelse/film genom att programmera i Scratch Jr. Vi avslutar med att testa programmerbart Lego.

Lego Milo, för årskurs 2-3

6 tillfällen, torsdagar

Här använder vi Lego WeDo 2.0. Häng med utforskningsroboten Milo att undersöka olika spännande fenomen inom naturvetenskap/teknik. Vi anpassar Milo till uppdraget och programmerar med hjälp av en Ipad så att Milo får olika spännande funktioner. Vi avslutar med att programmera roboten Dash till att utföra roliga uppdrag.

Robotracet för årskurs 4-6

6 tillfällen, tidagar

Lär dig programmera en Lego EV3-robot så att den gör det du vill. Testa även den rullande bollen SPRK som kan komma upp i höga hastigheter. Var med och sätt ihop kluriga banor där ni har möjlighet att tävla mot varandra, om ni vill. Det kan bli ett Sumobot Challenge..!

Filmskaparen, för årskurs 4-6

6 tillfällen, torsdagar

Skapa en egen animerad film med hjälp av enkla verktyg, iPad och webb. Vi använder stop-motion-teknik och gör kulisser av lera och papper. Dessutom gör vi en kortfilm med hjälp av Green Screen. Kursen avslutas med filmpremiär!

3D-print, för årskurs 4-6

6 tillfällen, tisdagar

Vill du tillverka en spelpjäs, mugg, smycke,rymdskepp, hand eller Mindcraft-figur? Lär dig designa produkter med hjälp av ett ritprogram i datorn för att sedan skriva ut modellen i vår 3D-skrivare. Testa också skära ut dina häftiga modeller med hjälp av vår laserskärare. Du har möjlighet att själv välja vilken svårighetsnivå du söker - vi erbjuder kompetens, idéer och material.

Scratch, för årskurs 5-7

6 tillfällen, onsdagar

Lär dig grunderna i att skapa egna dataspel i Scratch. Vi går igenom flera olika typer av spel och hur de är uppbyggda. Du bestämmer sedan just hur coola dina spel blir.

3D Design, för årskurs 5-9

6 tillfällen, torsdagar

Gillar du att skapa egna prylar med både händerna och med hjälp av digitala verktyg? Vi kommer arbeta med betong, frigolit, trä, glas och plast för att skapa snygga och häftiga saker. Förutom en kreativ miljö med mycket material och verktyg så använder vi 3D-printer, laserskärare och glasfusingugn.

Kodklubben för årskurs 5-9

6 tillfällen, onsdagar

Här bekantar du dig med kod i olika former på ett omväxlande sätt. Lär dig programmera roboten Dash att utföra olika kniviga uppdrag. Testa kretskortet Makey Makey och bygg en fungerande spelkontroll av en banan. Utforska hur en dator fungerar med hjälp av den lilla enkortsdatorn Microbit. Lär dig programmera en Microbit och skapa sedan roliga och kluriga projekt som du använder Microbiten till.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se