Jönköpings kommun

Kurser i programmering och digitalt skapande årskurs 1-9

Här finns de kurser KomTek erbjuder våren 2024

Mer allmän information om kurserna och anmälningsförfarandet finns på sidan som heter »»KomTeks fritidskurser

Kurserna hålls kl 17.00 till 18.30 på Upptech på respektive veckodag.

Nybörjaren, för årskurs 1-2

6 tillfällen, måndagar

Enkel programmering med hjälp av roboten Blue Bot. Du får också lära dig göra en enkel berättelse/film genom att programmera i Scratch Jr. Vi avslutar med att testa programmerbart Lego.

Lego Milo, för årskurs 2-3

6 tillfällen, onsdagar och torsdagar (2 olika grupper)

Här använder vi Lego WeDo 2.0. Häng med utforskningsroboten Milo att undersöka olika spännande fenomen inom naturvetenskap/teknik. Vi anpassar Milo till uppdraget och programmerar med hjälp av en Ipad så att Milo får olika spännande funktioner. Vi avslutar med att programmera roboten Dash till att utföra roliga uppdrag.

Scratch, för årskurs 5-7

6 tillfällen, onsdagar

Lär dig grunderna i att skapa egna dataspel i Scratch. Vi går igenom flera olika typer av spel och hur de är uppbyggda. Du bestämmer sedan just hur coola dina spel blir.

Spacet, för årskurs 5-9

6 tillfällen, tisdagar kl 17-19

Spacet skiljer sig från andra kurser genom att det är en stor grupp, flera handledare och att varje pass startar med en introduktion där dagens innehåll presenteras. Vi erbjuder olika innehåll varje gång så att våra deltagare får testa på mycket samt att de får stor valmöjlighet.

Vi skapar egna prylar med händerna och med hjälp av digitala verktyg. Vill du testa tillverkning av spa-produkter, programmera gräddkastande katapulter, testa 3D-printing, löda och bygga, programmera robotar eller varför inte använda laserskäraren till att göra snygga inredningsprylar?

Har du en egen idé? Du kanske vill göra en prototyp med en egen uppfinning...?

3D Design, för årskurs 5-9

6 tillfällen, torsdagar

Gillar du att skapa egna prylar med både händerna och med hjälp av digitala verktyg? Vi kommer arbeta med betong, frigolit, trä, glas och plast för att skapa snygga och häftiga saker. Förutom en kreativ miljö med mycket material och verktyg så använder vi 3D-printer, laserskärare och glasfusingugn.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se