Jönköpings kommun

Kurser för årskurs 3-9

Här finns de kurser KomTek erbjuder våren 2023

Mer allmän information om kurserna och anmälningsförfarandet finns på sidan som heter »»KomTeks fritidskurser

Det rör sig, för årskurs 1-3

6 tillfällen, måndagar

I den här kursen kommer vi att mixtra, bygga och prova på olika tekniker. Vi tillverkar saker som rör sig såsom myggor som hoppar och muggar som snurrar.

Motorer och mojänger för årskurs 2-3

6 tillfällen, torsdagar

Här bygger vi självsopande borstar, darrtest och andra roliga prylar. Det vi tillverkar kan röra sig, lysa eller låta! Detta är ingen nybörjarkurs.

Knep och Knåp, för årskurs 2-3

6 tillfällen, måndagar eller tisdagar - 2 grupper!

Vi lär oss skapa roliga spel, katapulter och raketer med hjälp av olika tekniska lösningar. Här lär du dig använda många verktyg och material. En enkel och spännande kurs att fortsätta med!

Fixa rummet, för årskurs 3-6

6 tillfällen, tisdagar

Vill du fixa ditt rum? Här får du tillverka dina egna inredningsdetaljer såsom ljusstakar i betong, lysande speglar, 3D-printade krokar och en godisautomat.

3D Design, för årskurs 5-9

6 tillfällen, måndagar

Gillar du att skapa egna prylar med händerna och med hjälp av digitala verktyg? Vi kommer arbeta med betong, skinn, trä, glas och plast för att skapa snygga och häftiga saker. Förutom en kreativ miljö med mycket material och verktyg så använder vi 3D-printer, laserskärare och glasfusingugn.

Smycka, för årskurs 6-9

6 tillfällen, onsdagar

Gillar du att skapa egna smycken med händerna och med hjälp av olika verktyg? Vi tillverkar olika smycken i material som pärlor, silverlera, trä, glas och plast för att skapa snygga och häftiga smycken. Förutom en kreativ miljö med mycket material och verktyg så använder vi 3D-printer, laserskärare och glasfusingugn.

Kemilabbet, för årskurs 4-6

6 tillfällen, torsdagar

Tillsammans experimenterar vi med olika saker och material. Vad är det som bubblar och fräser? Hur bildas gas? Vad innehåller godis? Hur gör man en riktig miljöundersökning?

Experimentera i vårt SPA för årskurs 4-6

6 tillfällen, onsdagar

Här tillverkar vi allt vi behöver till vårt eget hemma-SPA, t ex badsalt, bodyscrub och hudkräm. Vi gör även olika typer av ljus, smink och en egen spahandduk och varför inte avsluta kursen med nyttiga chokladbollar och smoothie.

Programmering

Se under Kurser i programmering och digitalt skapande.

Kontaktperson
Linda Samuelsson
Tfn 036-10 23 35
E-post linda.samuelsson@jonkoping.se